הבערה בחג בעיני חילונים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/06/20 13:05 יט בסיון התשפ

שאלה

הרב אני שואל דבר פשוט:

התירו לבשל בחג רק לאוכל נפש.

במחילה אני חושב שכבר את המועד הפכו ליום חול, כי אנשים עושים על האש.

ובפרט שהדתיים צריכים להראות לחילונים מה זה נקרא חג שיראו ואולי יתעוררו,

אני חושב שאנשים לא הבינו נכון את ההיתר כי לפי מה שאני מבין זה לאלתר שצריכים לאכול באותה שעה.

תודה

תשובה

לשואל שלום,

הכל בעיני המתבונן. יש הרואים בהעברת אש בחג חילול הקודש, ועדיף לחמם על הפלטה,

ויש שיאמרו שזה עונג יום טוב הכי גדול בשבילם לטעום סטייק טרי וחם.

תורתנו הקדושה הייתה מודעת לכך, והכריעה שמותר לבשל ולהכין את המאכלים ביום טוב.

אישית אני לא מבשל ביום טוב כי זה גורם טורח גדול ודווקא ממעיט את שמחת החג שלי.

לכן מצד האנשים הלא-דתיים שמסתכלים, הם מקבלים אווירה שונה בחג לעומת שבת, וזו הייתה כוונת התורה. שבת מוגדרת מנוחה, וחג מוגדר שמחה.

כל טוּב!