האם מותר ללכת בשבת בן חולון לראשון לציון?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/08/18 23:00 ד באלול התשעח

שאלה

האם מותר ללכת בשבת בן חולון לראשון לציון?

כמובן גם מבחינת עירוב וגם מבחינת ה2000 אמה או משהו כזה שמותר ללכת בשבת?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בדקתי למיטב יכולתי, ומצאתי שאין ערוב משותף לחולון וראשון לציון למרות שיש שכונות סמוכות.

המשמעות היא שאסור לטלטל חפצים מחולון לראשון לציון: אסור לקחת דברים בכיס, אסור לקחת תיק או עגלת תינוק וכד'

אם אתם הולכים מחולון לראשון לציון ברחובות שיש בהם רצף של בתים, שמחבר את שתי הערים, מותר ללכת מחולון לראשל"צ ללא הגבלה, אין מגבלה של 2000 אמה.

מצטט מתוך פניני הלכה של הרב אליעזר מלמד שליט"א:

השובת בעיר או בישוב, בין היו גרים שם יהודים או גויים, כל השטח המיושב ברציפות, נחשב כמקום אחד, ומודדים אלפיים אמה מחוצה לו. וגם אם היה שם רווח בין הבתים, אם הם מוקפים גדר או 'עירוב', כל השטח המוקף נחשב כמקום אחד.