האם מותר לי לק במקווה אם הוא שלם?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/03/22 10:09 ח באדר ב'

שאלה

אני מתחתנת נישואים שניים ורציתי לדעת אם אוכל לטבול עם לק שאעשה באותו יום בבוקר.

בנוסף אני אחרי חמש לידות, ואני חוששת שעכשיו בבדיקות שבע נקיים יהיה לי כתמים. המקום שלי מאד רגיש, ואני חוששת ורוצה לצלוח את השבע נקיים לחתונה. יש אפשרות שאעשה בדיקה רק ביום הראשון והאחרון?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב גדול ושתהיה לכם שמחת עולם

א. בני אשכנז לא מקילים בלק ומורידים גם לק שלם, אבל בני ספרד מקילים וטובלים עם לק שלם כשיש צורך בכך.

ב. אפשר לנסות כעת לעשות בדיקה לראות האם יש כאבים. אם יש כאבים אפשר לעשות א, ג, ז. (הבדיקה בשלישי באה לפתור בעיה אם שכחו את הבדיקה הראשונה וכו').

הרבה שמחה

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ