האם ה' היחיד שתמיד היה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/11/20 20:29 כא בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

כשאני מתפלל תמיד באות לי מחשבות שמסיתות אותי ומפקפקות בהקב"ה, וכשאני מסיים להתפלל המחשבה עוברת כאילו היא לא הייתה

אני חושב בתפילה על מי זה באמת הקב"ה ואם היה מישהו לפניו והוא ברא עולם משלו ובגלל זה כתוב שהוא תמיד היה כי הוא תמיד היה בעולם שהוא ברא ולא של מישהו אחר ובגלל זה כתוב בתורה שהוא היה אחד ויהיה אחד.. (כמובן שהמחשבה הזאת מטרידה אותי רק בתפילות ולא בשאר היום. אני אדם דתי שמאמין בו ב100% ורציתי לקבל תשובה על השאלה כדי שהמחשבה לא תבוא לי ואוכל לשוב להתפלל אליו בכל הכוונות ובלב שלם

אשמח אם תענה כמה שיותר מהר כי זה באמת מאוד מציק לי...

תשובה

בס"ד

שלום רב,

טוב מאוד שבתפילה אתה חושב על הקב"ה.

זה מה שצריך לעשות בתפילה - לחשוב למי מתפללים.

הבעיה היחידה שלך - שהמושג 'אלוקים' לא מספיק ברור לך.

כשמתפללים לאלוקים פונים אל מי שמעל הכל, לפני הכול ואחרי הכל.

אנחנו מתפללים אל מי שברא ויצר את כל המציאות. הוא מעל ומעבר לכל המציאות. לכן אין שום אפשרות שיהיה מישהו או משהו מעליו.

המשמעות של המושג 'אחד' - שאין שום אחד, ואף אחד מלבדו. לא לפניו ולא אחריו, לא מעליו ולא מתחתיו.

מציע לך לומר לפני התפילה את השיר של רבי לוי יצחק מברדיטשב 'אתה' - המילים הללו מכוונות בדיוק למצב שלך:

באשר אלך - אתה

באשר אעמוד - אתה

רק אתה, שוב אתה, תמיד אתה

אתה, אתה, אתה

אם יכאב לי - אתה

אם ייטב לי - אתה

רק אתה, שוב אתה, תמיד אתה

אתה, אתה, אתה

שמים - אתה, ארץ - אתה

מעלה - אתה, מטה - אתה

אביט כה, אראה פה

רק אתה, שוב אתה, תמיד אתה

אתה, אתה, אתה