האם אני קיים ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/11/19 20:42 יט בחשון התשפ

שאלה

שלום הרב, האם אני קיים? האם כל העולם הזה קיים? וכן, אני יודע את המשפט אם אני חושב אז אני קיים אבל זה לא משכנע...

האם אני קיים?

ועוד שאלה, אם העולם היה קיים חמשת אלפים ומשו שנים, מה היה לפני?

ואם אני קיים, מה הקשר שלי אל הקב"ה?

תשובה

שלום וברכה

אין לי מושג האם אתה קיים, בעיקר בשל העובדה שאיני רואה את האופק ששאלה זו יוצרת.

מציע לך גם לוותר על השאלה, שהלוא היא לא מובילה לשום דבר.

באותה מידה, אין לנו דרך להגיע לדברים שהיו לפני בריאת העולם. התורה פתחה בבריאה, ואנו יודעים רק ממנה והלאה, ולא קודם לכן.

לעומת זאת, אוכל לומר דבר מה על הקשר אל הקב״ה: זה תלוי רק בך.

ככל שתוכל לפתוח את הדעת, את הלב ואת הנפש, את הקשב הפנימי ואת התשוקה לכך - תמצא את הקשר הזה.

כל טוב