דרך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/09/19 14:58 כ באלול התשעט

שאלה

ראיתי בן אדם שקרא למישהו מסכן בלי בגרות ואותו בן אדם שאמר מסכן בלי בגרות צם ביום כיפור האם הזה הגיוני שאתם מרשים לתופעה כזאת לקרות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לכל אדם, גם לי ולך, יש עבירות. עבירה לא פוסלת את עבודת ד' של אדם.

עבריין חמור ביותר, יכול להתפלל, לשמור שבת, לאכול כשר וגם לצום ביום כיפור.

הקב"ה מאפשר לכל אדם לנסות לתקן את דרכיו.

אפשר שהצום יעורר את האדם לתקן את כל דרכיו ולחזור בתשובה על עוד עבירות שעבר.

במקרה שאתה מציין: אולי אחרי שהאיש יצום ביום כיפור, הוא יבין שחובתו לבקש סליחה ממי שנפגע ממנו?

שנה טובה ומאושרת