דירוג בשיער

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/03/21 14:21 כ באדר התשפא

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

לאחרונה קיבלתי על עצמי לעשות דירוג של חצי בשיער (בדרך כלל הייתי עושה גלח בדירוג אפס)

לפני שבועיים שהסתפרתי, הספר שלי בטעות התחיל לספר אותי עם דירוג אפס במקום עם חצי כנראה שכח שקיבלתי על עצמי חצי וכבר התחיל להוריד אז אמרתי לו שיוריד הכל בדירוג אפס.

אחרי שסיפר אותי, ניסיתי לתפוס את השערה והצלחתי עם הציפורן, האם מותר להסתפר דירוג אפס אם אני מצליח לתפוס עם הציפורן או שמא חייב לתפוס את השערה עם קצות האצבע?

תודה רבה !!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הגודל שצריך להשאיר הוא שיהיה ניכר ומורגש ביד שהשערה איננה בגובה הבשר. ועל כן יש להשאיר מעט ואילו מידת 0 השערה לא ניכרת. ואפילו שבציפורן זה נתפס יתכן שזה נובע מכך שדחקת את הבשר ותפסת את השערה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ