דיני נפיחות בסוכה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 21/09/18 13:34 יב בתשרי התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום,

לאחותי הקטנה התגלתה לאחרונה מעין בעיה במעיים שגורמת לה למעי רגיז, אי שליטה על הסוגרים ונפיחות בתדירות גבוהה. בעקבות חג הסוכות הקרב ובא בעזרת השם רציתי לשאול את כבודו האם מכובד הדבר שתיכנס אחותי לסוכה ותאכל איתנו או שמא פסול הדבר.

תודה רבה ושנה טובה

תשובה

ראשית , רפואה שלימה.

מעיקר הדין אין איסור הפחה בסוכה .מפני שדרך האדם בכך ואין ביזוי המצוה. בנוסף היא אנוסה לדבר.

כמובן שאדם מן השורה צריך להזהר בכבוד הסוכה ולהמנע מכך.

לגבי בעיית הסוגרים, יש לנקותה בבית ולא בסוכה במקרה של " בריחה".

בסוכות אנו מצווים לשמוח בחג ,ולמרות שנשים פטורות מן הסוכה, נראה לי שיש לשמח את האחות ולהושיב אותה יחד אתכם בצל אמונה של הסוכה, ולא לבד/ לא עם כולם.

חג שמח