דג מטיאס-מחנה יהודה

חדשות כיפה רבני כושרות 09/12/18 23:30 א בטבת התשעט

שאלה

שלום, קניתי בשוק מחנה יהודה דג מטיאס מומלח בחנות בשם "מעדניית איבגי" ורק לאחר שקניתי (על השלט של החנות היה כתוב בסד והמוכר היה דתי וראיתי היתר מכירת חמץ)

גיליתי שאין להם תעודת כשרות.

המוכר אמר שאין להם משגיחים אבל כל המוצרים בחנות בעלי כשרות מכשרויות שונות (באמת כל מוצר שהסתכלתי עליו היה בעל כשרות) האם מותר לאכול מהדג?

תשובה

שלום וברכה

ככלל קבעו חכמים שאין למוכר נאמנות אוטומטית על ממכרו.

אם ברור שכל המוצרים כשרים, ואין כל בעיה אפשרית בתהליך ההכנה - אין אנו זקוקים לעדותו ומותר לאכול.

איני מבין לחלוטין את המקרה שעליו נשאלת השאלה והאם גם בו שייך לומר כך: ראשית, האם אתה יודע מהי רשימת החומרים שבה עושים שימוש לעיבוד דג זה? האם בדקת את כל המוצרים הנ"ל והם אכן כשרים? האם ברור לך שכל תהליך העיבוד נעשה במקום (קשה לי להאמין), או אולי בכלל העיבוד במקום אחר ומי יודע באלו חומרים עושים שימוש?

סיכומו של דבר - אם יש לך דרך להיות בטוח שהכל כשר ללא עדותו של בעל העסק - אתה רשאי לסמוך על כך, אך אם נותר לך הדבר בספק עליך להמנע.

כל טוב.