גלגול נשמות ומשפחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/02/19 22:07 יח באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב גלעד שטראוס

יש לי שתי שאלות שאני מאוד אשמח אם תענה לי עליהן

1.האם נשמה זוכרת את כל הגלגולים שהיא עברה

2.האם משפחה יכולה להתחלף כאילו אם אדם עובר גלגול נשמות אז המשפחה שלו מהגלגול הקודם כבר לא נחשבת המשפחה שלו או שהיא עדיין המשפחה שלו

תודה מראש על העזרה כבוד הרב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

גלגול נשמות הוא מושג כללי, יש על כך דעות שונות ומגוונות, אין דעה אחת ברורה ומדויקת.

1. יש סיפורים על צדיקים יחידי סגולה שידעו לומר היכן היו בגלגולם הקודם. רוב האנשים וגם רוב הרבנים לא זוכרים את הגלגול הקודם שלהם.

2. לא נראה לי שהמשפחה מהגלגול הקודם נשארת המשפחה שלו.

עדיף להשקיע מחשבותינו בכל מה שאנו יכולים להיטיב בהווה, מפני שעל ההווה שלנו אנחנו יכולים להשפיע. אין טעם לעסוק בעבר כשאין לנו דרך להשפיע עליו.