גיור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/08/18 12:00 ח באלול התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני עדי ואני בן 18 ולפני שנה גיליתי שאני לא יהודי ואני מתכוון בזמן הקרוב להתחיל תהליך גיור דרך "עמי" מסלול פרטי,אבל יש לי כמה חששות .

מאחר ואני לא תומכת בנושא אני נאלץ לעשות זאת מאחורי גבה .

יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכל לענות לי עליהם ולעזור לי איתם .

1)מה תהליך הגיור כולל במהלכו?

2)אם אני סטודנט תהליך גיור פרטי זה דבר אפשרי?

3)איפה נערך הלימודים הפרטיים אחד על אחד אם אי אפשר בבית שלי?.

4)רציתי לדעת כמה עולה התהליך וכמה זמן הוא?

5)כמה זמן ופעמים בשבוע יש מפגש?

6)הבנתי שלא לאורך כל המסלול יש מלווה רציתי לדעת באיזה חלקים יש ובאיזה לא?

7)במהלך התהליך עושים בר מצווה אם לא עשיתי?

8)מתי אפשר להתחיל את התהליך?

9)איך הולך עניין החגים והקידושים של שישי שבת ?כל יום חוזרים הביתה או שצריך להשאר?

תודה רבה מראש על העזרה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני שמח לשמוע על הדרך שלך. זה טוב לך וטוב לעם ישראל.

בהצלחה !!!

רק על שאלה אחת אני יכול להשיב לך - מס' 7: אינך צריך לעשות בר מצווה.

כל שאר השאלות צריך להפנות אל הגוף שאצלם אתה רוצה ללמוד ולהתגייר.

תפנה אל 'עמי'

https://www.ami4u.org/

אני מאמין שתקבל מהם תשובות על כל השאלות שלך.

אגב, יש עוד מסגרות גיור - עיין בקישור להלן:

http://www.itim.org.il/%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A8/