גיוס נשים לצהל

חדשות כיפה הרב דוד לוי 14/01/19 16:57 ח בשבט התשעט

שאלה

שלום,

אני עוזרת לחניכה שלי שקיבלה משימה לעשות עבודת מחקר תורנית ובחרה לעסוק בנושא - דעת רבנים בשאלת גיוס נשים לצבא.

העבודה צריכה לכלול מקורות ספרותיים, כתובים, ספרים יהודיים, תנ"ך וכו.

ורציתי לשאול אם תוכל לכוון אותנו למקורות, איפה אפשר למצוא חומר ומקורות שיכולים לעזור לנו בעבודה.

ואם תוכל גם להביע דעתך בנושא, נשמח מאוד. תודה מראש

תשובה

שלום לך,

יש לחלק חלוקה ברורה בין צבא לצה"ל או ליתר דיוק לפני החלטת הרבנות הראשית ולאחריה

לפני כן ניתן לעיין בספר החינוך מצווה תקמב ובעיקר מצות מחיית עמלק תרג -תרד ובמנחת חינוך שם.

*********

אחרי החלטת הרבנות הראשית

אין שום משמעות הלכתית לדעתו של כל רב אחר. אפשר לכתוב מאמרים ולהביע דעות אך חלה חובה גמורה לציית להחלטה ולא להתגייס לצהל. (70 פנים לתורה אך החלטה למעשה יש רק לבית הדין הגדול שבכל דור ודור)

מקורות לכך -

ספר החינוך מצווה תצה- תצו 'לא תסור'

החלטות מועצת הרבנות הראשית ואישורה מחדש ע"י הרבנים הראשיים מרדכי אליהו ואברהם שפירא זצ"ל. עייני בספר "הרבנות הראשית לישראל - 70 שנה ליסודה" , במפתח בעמ 1523 ישנה הפניה לנושא ולהחלטות.

לענ"ד איסור זה אינו פחות חמור ואולי יותר חמור מטלטול מוקצה בשבת

שכן לטלטול מוקצה אין עיקר מהתורה ולאיסור זה יש מקורות בתורה.

כפי שברור מדברי לעיל - אין דעתי משנה כלל -

בכל אופן כמי שמשרת בצה"ל בסדיר ובמילואים יותר מ 40 שנה - אני חושב שזה אסון הן לבנות והן לבנים - לדתיים ובד"כ גם לשאינם דתיים. בתפקידים מסוימים יש גם נזק לצבא כלוחם שצריך לנצח .

(ניתן להבין זאת גם מעמדותיה של חברת הכנסת מרב מיכאלי ששרתה בצה"ל ומתנגדת לשירות הנשים שם)

בהצלחה דוד לוי 098987548