ברכת המזון

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 15/12/19 17:17 יז בכסלו התשפ

שאלה

שלום,האם כשאתה אוכל ארוחה עם לחם בשבת ,ואתה יודע שאחרי שתסיים את הארוחה תרצה לאכול עוד משהו(אבל רק אחרי שעה+ - מסיום הארוחה עם הלחם),האם עליך לברך ישר אחרי הארוחה ברכת המזון? או שאתה יכול להמתין עד שתאכל עוד משהו ואז לברך "ברכת המזון"- בגלל שאתה עושה עונג שבת?תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,

כל עוד הסעודה נמשכת ואתה שותה " ומנשנש " , מברכים ברכת המזון בסיום כל הארוחה . הדבר נכון , גם אם לא אכלת לחם במהלך כולה אלא רק שיעור ( לפחות כזית ) בתחילתה .

אם אתה מסיים לאכול לגמרי ,מפנה השולחן, יושב ללא אוכל או שתייה, ורק אחרי שעה ומשהו מתכוון לעשות עונג שבת . כדאי שתברך ברכת המזון ועל העונג שבת תברך בנפרד כך גם תרוויח עוד ברכות בשבת.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן