ברכה על פיצה - ספרדים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/07/17 17:15 ג באב התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה שמעתי כי על פיצה מברכים מזונות ומעיון שלוש, ורק במידה ואוכלים מעל השיעור (איני זוכר את שמו, אך זהו השיעור שבו הברכה האחרונה על מזונות הופכת לברכת המזון, כ-250 גרם) אז יש לברך המוציא וברכת המזון.

לא שמעתי על כך לפני, וממה שאני יודע וחיפשתי מברכים על פיצה המוציא וברכת המזון לכתחילה.

אני ספרדי.

אשמח לדעת באופן סופי מה הדין - מזונות או המוציא?

תודה ושבוע טוב.

תשובה

שלום לך

תלוי בהרכב הבצק של הפיצה ולכן זה שונה ממקום למקום.

באותה פיצה המושגחת על ידי -

היו שנים שלשו בצק באופן מסוים והברכה היתה המוציא גם על כמות קטנה.

היו שנים שלשו בצק בהרכב אחר וברכתה היתה מזונות (אלא אם קבע סעודתו עליה בכמות המתאימה)

כך שאין תשובה סופית לשאלתך

בברכה דוד לוי