ברית מילה לתאומים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 22/01/19 18:01 טז בשבט התשעט

שאלה

שלום

כבוד הרב יש לנו היום ברית לתאומים ביד בנימין האם מברכים פעם או פעמיים.

שר שלום

תשובה

בסימן טוב ובמזל טוב.

אפתח בתפילה וברכה שתזכו להכניסם לבריתו של אברהם אבינו בעתו ובזמנו.

מן הדין מבואר בשולחן ערוך יורה דעה בסימן רס"ה שמברכים ברכה אחת לשתי הבריתות ואב אומר במקום להכניסו להכניסם.

ומבאר הרמ"א בתנאי שאין הפסק שלא מעניני ברית המילה אולם אם הפסיקו מענינים אחרים מברכים בכל ברית כשלעצמה. והיות וישראל צאן קדושים אינם מעוניינים לוותר על כל ברכה וברכה לכן נוהגים לעשות הפסקה למשל יתפללו מנחה בין שתי הבריתות .

ותהא זו ברית כפולה בשקל הקודש ומנה של קודש כפול הוא כנודע.

וכמובן שני סנדקים יהיו כמו בקטורת חדשים לבקרים ואשיריכם שהברית ממש בשובבים בעיצומם בין יציאת מצרים בשלח לקבלת התורה יתרו ואומר לך בדמייך חיי.

וראה שם בשולחן ערוך.

והנני מברככם שתתברכו בכפל כפלים והשם יתן לכם עוז ותעצומות לגדלם לתורה ולמצוות ולחופה ומעשים טובים אמן.