בקשות בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/01/22 17:39 כב בשבט התשפב

שאלה

שלום לרב

אני נוהגת מזה שנים להתפלל בשבת בזמן מינחה תפילות מתוך הכתובים על רפואה שמירה והצלחה וכן בקשות אישיות שלי וזאת מתוך הסתמכות על כך ששעת מינחה בשבת הוא עת רצון ולכן מותר לבקש בקשות אישיות.

האם יש על מי לסמוך ואוכל להמשיך במנהג זה? אני מרגישה שדווקא בשבת במנחה יש לי קירבה מיוחדת לה' ולכן התפילה שלי יותר בכוונה ובדבקות...

בברכה שרון.

תשובה

שלום וברכה

יש חוסר בהירות בנושא.

מחד גיסא, ההלכה אכן אומרת כי לא מבקשים דברים בשבת.

מאידך גיסא, אפילו נוסח התפילה הוא בקשה: ״קדשנו במצוותיך, ותן חלקנו בתורתך....״.

מו״ר הרב ליכטנשטיין זצ״ל כתב על זה מאמר לפני שנים רבות מאוד.

נאמרו שיטות שונות ליישב את הסתירה הזו.

מבין השיטות השונות אני נוטה לכך שבקשות רוחניות מבקשים בתפילה, אך בקשות רפואה ופרנסה וכדו׳ - לא.

יש כמובן גם שיטות אחרות.

כל טוב