בקשה מהקב"ה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 20/05/19 19:53 טו באייר התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב. בתורה כתוב שה' נתן לשלמה המלך משאלה שהוא יכול לבקש מה שהוא רוצה והוא בחר להיות החכם באדם.

יש סיכוי שמישהו יכול לקבל את המתנה הזאת שיהיה לו משאלה לבקש כל מה שהוא רוצה הוא יכול לקבל אותה אם הוא יתפלל הרבה או שיצום וכל זה.

תודה אשמח שתענה על השאלה

תשובה

שואל נכבד.

שלמה המלך היה אחד מהנביאים בעם ישראל וזכה לכתוב שלושה ספרים שהם בתוך התנ"ך.

שיר השירים משלי וקהלת.

ואכן הוא זכה גם לבנות את בית המקדש הראשון והוא זכה לברכת השם המיוחדת ובחכמתו ביקש חכמה שהיא כוללת את הכל.

כתוב דעה קנית מה חסרת דעה חסרת מה קנית.

בוודאי ששערי השמים פתוחים ואנו מבקשים כל יום את הבקשה הזו וחננו מאתך חכמה בינה ודעת.

אינני מכיר תפילה מיוחדת שהשם יתברך יאפשר לנו בקשה אחת.

אבל אני מכיר את תפילת שמונה עשרה שם יש באמצע שלוש עשרה בקשות שכוללות את כל הנושאים בעולם הגשמיים והרוחניים הפרטיים והציבוריים.

וכמובן יש לנו את ספר התהילים שבו אתה מבקש את כל הבקשות כולן.

לכן זאת איעצך להתפלל בכל לב את התפילות הללו.

אתה יכול גם לבקש שתתקבל תפילה מיוחדת שלך ויהי רצון שתקובלנה כל תפילות עמך ישראל ברחמים אמן.