בית עלמין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/11/19 21:45 יט בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אלכתי לנחם בבית עלמין משפחה שאני מכירה ,לא אלכתי עד בליווי הניפטר הייתי באולם בבית עלמין ,ואני חוששת שאני בהריון אני נורא מודאגת ?.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

א. אולם בית העלמין איננו מקום הקברים עצמם.

ב. להלן תשובה ארוכה ובה נימוקים לכך שכל המנהג על איסור נשים בהריון להיכנס לבית קברות איננו רחב ואיננו חמור.

https://www.yeshiva.org.il/ask/99699

ג. עוד בתשובה נוספת: בספר 'מעולם ועד עולם' על הלכות אבלות (עמוד 442) מובא בשם הרב יעקב רוז'ה, שאשה שנמצאת בחודשי ההריון הראשונים ואינה רוצה שידעו על כך יכולה ללכת לבית הקברות ולא לחשוש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן