בהלת הקורונה - טבילה במקווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/03/20 12:58 יב באדר התשפ

שאלה

שלום,

מה עושים לגבי טבילה במקווה עם כל מה שקורה עכשיו עם הקורונה? המקווה מלא בחיידקים( גם במים וגם בחוץ) ואני חוששת ללכת לטבול. מה עושים? האם יש פטור?

תודה

תשובה

בסד

שלום וברכה

אפשר לטבול במקווה שניקו והחליפו מים. כמו כן אפשר לבדוק אם יש מקווה פרטי שעומד על פי הקריטריונים של ההלכה. בכל אופן כל מי שהולך לסופרמרקט או נוסע באוטובוס והולך לעבודה מגלה שלא חושש מהדבקות. לא נראה שיש לחוש יותר במקווה. אבל צריך לבדוק שהכל נקי ומסודר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי