אכילה בבית חילוני

חדשות כיפה רבני כושרות 24/07/21 22:18 טו באב התשפא

שאלה

שלום רב

אני מגיע מבית חילוני, בבית אנחנו שומרים כשרות אבל אין הפרדה בין חלב ובשר,

כמובן לא מבשלים יחד אבל לא מחכים בין לבין. ככה גם כל המשפחה המורחבת שלי, (סבתא וסבתא,אחים דודים וכו..) כולם אוכלים כשר אבל אין הפרדה בין חלב לבשר ואין סכום נפרד.

הכרתי בחורה שהגיעה מבית דתי, אך עם הזמן נתקלנו בבעיות בגלל השוני שקיים בינינו (חילוני-דתי).

הבעיה הכי גדולה היא שהיא לא יכולה לאכול אצלי ולא אצל המשפחה שלי בגלל שאין הפרדה בכלים.

זה יוצר מצב קשה ולא נעים כי היא לא יכולה לאכול בארוחות משפחתיות וסתם ככה שאוכלים אצלי בבית.

השאלה שלי היא האם באמת אסור לאכול בגלל שאין הפרדה בכלים?

ואם אוכלים מכלים חד פעמיים? אך ידוע שהאוכל נעשה בכלים ללא הפרדה, מותר להקל במצב כזה?

תשובה

שלום וברכה

עקרונית אסור לאכול מאכלים שבושלו בכלים שאינם כשרים.

אך מאחר ומדובר במקרה מסובך שיש לו השלכות משפחתיות מומלץ לדבר ישירות עם רב ולקבל ממנו הדרכה אישית פנים אל פנים.

בברכה

יצחק דביר