איפה נמצא גן עדן?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/09/03 04:16 יט באלול התשסג

שאלה

שלום, ברצוני לדעת היכן לפי דעתך נמצא ה"עולם הגישמי" שאליו עוברות נשמותינו לאחר המוות, והאם באותו עולם נמצא הגיהינום וגן עדן, או שהם נמצאים ביקום אחר. כמו כן, אני מבקשת לדעת מה דעת היהדות על עולם רב מימדי, ויקומים מקבילים, תודה, אילאיל

תשובה

בס"ד

גן עדן וגיהנום נמצאים בעולם שלנו. בספר בראשית מפורשים ארבעת הנהרות יוצאים מן הגן, שאת חלקן אנו מכירים (פרת, חידקל, פישון וגיחון). אם כן כיצד זה שאיננו רואים אותם ?
הרב דוד סלומון בספרו בעין יהודית מסביר, שכפי שהגר שטעתה במדבר, ובנה ישמעאל כמעט ונפח נשמתו, ואז נגלה אליה מלאך ה ובישר לה שבנה לא ימות ומובא שם: "ויפקח אלוקים את עיניהם ותרא באר מים . . . " מדוייק בפסוק אנו למדים שהמעיין היה קיים, אלא שהיא לא ראתה.
ומובא בגמרא על ר' יהושע בן לוי שזכה להיכנס לשם בעודו חי.
מכאן המסקנה – גן עדן וגיהנום נמצאים בעולם הזה, והתיאורים שם הינם גשמיים כפי שמופיע בפרשת בראשית, אלא שאין אנו רואים !

בהצלחה