איך להתקרב למדריכה שלי יותר?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/02/19 15:24 יג באדר א'

שאלה

הי אני בת 14 חניכה בשבט דורות בבני עקיבא

זה לא ממש שאלה לרב אני פשוט צריכה עצות.

יש לי בעיה. אני לא יודעת איך להעביר שיחות אישיות כאילו אין לי נושאים לדבר עם מדריכה שלי לפעמים ואז פשוט יש שקט מביך כזה שאין על מה לדבר .

וזה ממש לא נעים לי ואני מרגישה שככה אני מתרחקת מדריכה שלי ואני לא רוצה שזה יקרה כי אני גם רוצה לנסות להתקבל להדרכה וזה קצת בעייתי.

וקרה מקרים שממש רציתי לדבר איתה ופשוט המצאתי דברים שבכלל לא נכונים וזה פשוט לא נעים

וזה גם קצת מעצבן כי למדריכה הזאת יש בת שהיא חולה עליה בצורה מוגזמת וזה קשה להקרב עליה בגללה

יש לך עצות בשבילי מה לעשות או נושאים לדבר אליהם שלא יהיה בשיחה שלנו מביך

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תתכונני היטב לקראת הפגישה עם המדריכה.

תכיני מראש נושאים שאת יכולה לדבר עליהם.

אפשר לבקש עצות בכל מני דברים, לדוגמה:

איך אפשר להסתדר יותר טוב עם חברות.

היכן כדאי ללמוד בשנה הבאה.

איך להתפלל יותר טוב.

איך להתחזק בצניעות.

איך להסתדר עם האחים או עם ההורים.

מה כדאי לעשות אחה"צ? כמה לשחק במחשב או מה לעשות בזמן הפנוי.

אפשר גם לשאול את המדריכה על עצמה:

האם היא מרוצה מההדרכה

מה כדאי לעשות כדי לגבש את הקבוצה

מה הכי טוב לה או מה הכי קשה לה בהדרכה

איזה תכונות צריך כדי להיות מדריכה טובה