אחדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/10/21 11:36 ח בחשון התשפב

שאלה

יש לי אפשרות להתנדב במקום בו מתנדבים חילונים ודתיים למען השכונה(חלק גדול מהארגון הוא לאחד בין דתיים וחילונים) , ללכת לשם? ומה דעת הרב על "האסיפה הישראלית " לזכר יצחק רבין (שגם בו יש רעיון מאוד דומה של אחדות )

תשובה

שלום וברכה

קשה למנות את מספר המקורות בדברי חז״ל המדברים בשבח האחדות. די לנו אם נזכיר את זה:

וכן היה רבי אליעזר הקפר אומר: אהב את השלום ושנא את המחלוקת. גדול השלום, שאפילו בשעה שישראל עובדים עבודה זרה, ויש שלום ביניהן, אומר הקדוש ברוך הוא אין רצוני לנגוע בהן. שנאמר (הושע ד 17): " חבור עצבים אפרים הנח לו ".אם יש ביניהן מחלוקת מה נאמר בהן? (הושע י) " חלק לבם עתה יאשמו "

כמו לכל דבר - יש לכך גם גבולות (רק בפרשת השבוע האחרונה קראנו את הדברים העוסקים בתפישה מעוותת של האחדות - מגדל בבל), אולם נקודת המוצא שלנו היא שכל מקום בו ניתן לעבוד ביחד - נמצאים בו, אלא אם כן ממש אי אפשר.

כל טוב ויישר כוח