לראשונה הכרה בינלאומית לדבש תוצרת יש"ע

"דבש קדומים" זכה במקום הראשון בקטגוריית דבש פרחי הבר בתחרות בינלאומית בתחום הדבש

חדשות כיפה שירה רביד 20/02/17 11:51 כד בשבט התשעז

ביום שישי האחרון הגיעה לסיומה תחרות הצנצנת השחורה של המרכז לחקר הדבש בצפון קרוליינה בארה"ב. מדובר על תחרות בינלאומית שנערכת אחת לשנה שבה לוקחים חלק מגדלי דבורים מכל העולם ומתחרים על הדבש הטעים והאיכותי ביותר.

בתחרות השנה לקחו חלק דבוראים ממדינות רבות ובהם : ארה"ב כמובן, ספרד, איטליה, טורקיה, קנדה, רודוס, קניה, סלובניה, האיים הקנריים, ישראל ועוד. כאשר התחרות מחולקת לקטגוריות שונות על פי אזורים וסוגי דבש

צוות השופטים מונה עשרה שופטים מתחומים שונים בהם: שפים של מסעדות יוקרה ומלונות, מבקרי מסעדות, מנהל בית ספר לבישול, מרצים בעולם הדבוראות, ועוד.

שופטי התחרות בחנו את צנצנות הדבש שמוספרו מבעוד מועד על מנת לשמור על האנונימיות של המגדלים.

"דבש קדומים" שבבעלות יעל פרבשטיין מהיישוב קדומים, השתתף בקטגוריית דבש פרחי הבר הבינלאומי וזכה במקום הראשון בקטגוריה זו מול מכוורות מהעולם כולו. במקום השני בקטגוריה זו זכה דבש מיוון ובמקום השלישי דבש מהאיים הקנריים.
דבש קדומים היא מכוורת דבש הממוקמת בקדומים שבמרכז השומרון. הדבורים נהנות ממרעה צוף טבעי של פרחי בר ללא ריסוס ובאוויר הרים נקי וטהור. הדבש נרדה מחלות הדבש בצורה טבעית וללא חימום וכך נארז בצנצנות.

(צילום: יחצ, דבש קדומים)

יעל פרבשטיין: "אין מתנה גדולה מזו לט"ו בשבט, שהדבש שנאסף מפרחי הבר של השומרון, הן מהעצים והן מהשיחים ומהצמחים החד שנתיים, זוכה להכרה בינלאומית והדבש של יו"ש זוכה במקום הראשון, הוכחה נוספת לכך שאנחנו גרים בארץ זבת חלב ודבש".