לאחר זמן רב של התלבטות, החלטתם להיפרד לשלום מהמנגל שלכם ולהתקדם למאה ה-21 עם גריל גז מתקדם ויעיל שדורש מכם בסך הכל ללחוץ על כפתור אחד ולהמתין כמה דקות לפני שתוכלו להתחיל לצלות את הבשרים והמטעמים הנפלאים שלכם. עם זאת, לפני שתרוצו להתנסות בפעם הראשונה, יש כמה דברים שכדאי לדעת שלא מומלץ לעשות עם גריל הגז החדש שלכם.
כמה דרכים לשמור על גריל גז
- אל תתקינו אותו לבד – התקנה של גריל גז היא מסוכנת בדיוק כמו התקנה של כיריים, כך שהחובה היא להיעזר בטכנאי גז מוסמך כדי לעשות זאת. עם זאת, ישראלים רבים אוהבים להתחכם ולנסות להתקין את הגריל בעצמם. הדבר עלול להוביל לחריכת הבשרים במקרה הטוב, ובמקרה הרע מאוד גם לדליפות גז ופיצוצים. רכשתם גריל חדש? מצוין, אל תשתמשו בו עד שתזמינו טכנאי שיתקין אותו.
- אל תנקו אותו עם שפכטל או סקוטש – מאוד מפתה לנקות את הגריל בעזרת שפכטל או סקוטש בכדי להוריד שומנים ולכלוכים בקלות. הבעיה היא שברגע שהציפוי של הגריל נשרט, זה כבר הרבה מעבר לאסתטיקה. השריטות הללו פוגעות בשכבה המגנה של הגריל ומובילות להצטברות חלודה עליו, שעם הזמן יוצרת בו חורים וחריצים ביניהם נותרות שאריות שמן, מה שעלול להוביל להצתה. השתמשו במטלית לחה, סקוטש עדין ומעט סבון כלים כדי לסיים את הניקיון.
- אל תשתמשו בחול – נהוג להשתמש בחול בכדי לספוג את השמן בתא הניקוז. אין ספק שהדבר אכן יספוג את השמן אבל ימנע ממנו להתנקז החוצה וכידוע, שמן הוא חומר דליק. יש לאפשר לשמן להתנקז דרך הפתחים השונים אל פתחי הניקוז באופן תקין.
- אל תשאירו את הגריל סגור ללא השגחה – כישראלים חובבי על האש, רבים יעדיפו להפעיל גריל גז במצב פתוח קצת כמו מנגל רגיל. ברחבי העולם מצד שני נהוג לסגור את מכסה הגריל בזמן הצלייה ומידי כמה דקות לפתוח אותו בכדי לראות שהכל בסדר, להפוך את הבשרים במידת הצורך או להגיש אותם. הבעיה הגדולה מתחילה כשסוגרים את המכסה ושוכחים אותו כך. החום האדיר שמצטבר לאורך התהליך עלול לגרום לדליקה חמורה ומסוכנת במיוחד, ולכן, בדיוק כמו שאינכם משאירים אוכל לבד על הכיריים, אל תשאירו את הגריל שלכם ללא השגחה.
אל תשאירו אותו לבד, אפילו לא לרגע אחד
בניגוד לבן דודו האהוב על כולנו, הלא הוא גריל פחמים גריל הגז דורש בסך הכל לחיצת כפתור וכמה דקות המתנה עד לרגע שאפשר להתחיל להשתמש בו. לא כדאי להדליק אותו וללכת לצפות בטלוויזיה במשך שעה ולחזור לאחר מכאן, שכן הטמפרטורה תהיה כה גבוהה כך שלא רק שלא תוכלו לצלות דבר, סביר להניח שהגריל עצמו כבר יעלה באש. חשוב לזכור שאמנם נכון כי גריל גז מהווה תחלופה נהדרת ומתקדמת לחובבי הבשרים, אך יש לעבוד איתו בזהירות הנדרשת בכדי להימנע מתאונות מיותרות.
למידע נוסף ליחצו - מנגל פחמים
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן