רוצים אוזני המן מבצק חלבי? תשכחו מזה

הרבנות הראשית הנחתה את המאפיות והקונדיטוריות שלא להגיש אוזני המן מבצק חלבי, זאת כדי שלא להכשיל את הציבור, הרגיל בדרך כלל כי מדובר במאפה פרווה

חדשות כיפה אורי פולק, כיפה 11/02/13 14:02 א באדר התשעג

רוצים אוזני המן מבצק חלבי? תשכחו מזה
stu_spivack-cc-by-sa, צילום: stu_spivack-cc-by-sa

הרבנות הראשית פרסמה היום (ב‘) הנחייה חדשה, שהופצה על ידי אגף הכשרות לכלל המאפיות והקונדיטוריות הכשרות בישראל, לפיה אסור לייצר אוזני המן מבצק חלבי לקראת פורים, זאת כדי לא להכשיל את הציבור הרגיל לכך שמדובר במאפה פרווה.

על פי הנחייה שפורסמה ברדיו ”קול חי“, "לפי ההלכה, אין לאפשר ייצור אזני המן מבצק חלבי על מנת שהציבור לא ייכשל". ברבנות הבהירו כי בתי קפה שמעוניינים להגיש אוזני המן חלביים, יוכלו לתאם זאת מראש עם הרבנות המקומית ובתנאי שהמאפה יהיה מוגדל מהרגיל ובתוכו יהיה נעוץ דגלון עליו יהיה מסומן כי הוא "חלבי“.

ברבנות ציינו כי יש להקפיד שלא לרכוש אוזני המן מאפיית עכו“ם או קמח לא מנופה, כיתר המאפים, ומזהירים מפני קניית אוזני המן בתפזורת - אלא אך ורק להקפיד לרכוש ”מיצרנים אשר ברשותם תעודת הכשר מרבנות מוסמכת או בחנויות שיש ברשותן תעודת הכשר בתוקף“.