איזנקוט קיבל בשורות טובות במיוחד | סקר מנדטים

סקר חדש מציב את "ישר" בראשות גדי איזנקוט כמפלגה הגדולה עם 22 מנדטים, בעוד הליכוד מקבלת 18. איזנקוט מוביל גם בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, ובמקביל גוש נתניהו מתחזק ל־54 מנדטים

חדשות כיפה חדשות כיפה 16/09/26 21:11 ה בתשרי התשפז | עודכן בתאריך 17/09/26 07:12

עקבו אחרינו בגוגל

סקר המנדטים של חדשות 13 שפורסם הערב (ד') מציג תמונה משתנה במערכת הפוליטית: "ישר" בראשות גדי איזנקוט הופכת למפלגה הגדולה בסקר עם 22 מנדטים, בעוד הליכוד בראשות בנימין נתניהו מקבלת 18 מנדטים. לצד זאת, בחלוקת הגושים נרשמת התחזקות לגוש נתניהו, שעולה ל־54 מנדטים לעומת 52 מנדטים לגוש השינוי.

"ביחד" בראשות נפתלי בנט יורדת במנדט ומקבלת 12 מנדטים, בעוד הדמוקרטים בראשות יאיר גולן שומרת על כוחה עם 10 מנדטים. בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה נרשם פער בין שני המועמדים: 45% מהמשיבים בחרו באיזנקוט, לעומת 36% שהשיבו נתניהו. 19% מהמשיבים אמרו כי אינם יודעים.

איזנקוט קיבל בשורות טובות במיוחד | סקר מנדטים
הרמטכ"ל לשעבר איזנקוט, צילום: Michael Giladi,Flash90

פייגלין וסמוטריץ' בהישג נאה

בגזרת מפלגות הימין, האיחוד בין הציונות הדתית לזהות, בראשות בצלאל סמוטריץ' ומשה פייגלין, מקבל 8 מנדטים. גם עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר וישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן מקבלות 8 מנדטים כל אחת. ש"ס ויהדות התורה מקבלות 7 מנדטים כל אחת.

עופר וינטר ו"עמך ישראל" מתחזקים בסקר ומגיעים ל־6 מנדטים, וגם רע"ם בראשות מנסור עבאס עוברת את אחוז החסימה עם 6 מנדטים. מתחת לאחוז החסימה נמצאות הרשימות של יועז הנדל וירון זליכה, מפלגת "הציבור החרדי" וכן כחול לבן בראשות בני גנץ, שמקבלת פחות מאחוז מהקולות.