המתיחות הביטחונית במפרץ הפרסי נמצאת בשיאה לקראת תום 60 הימים שנקבעו במזכר ההבנות ולאור העובדה שאין כרגע משא ומתן רשמי בין הצדדים. בעוד המתווכות מנסות להחיות את המו"מ ולהימנע מהסלמה רחבה, הנשיא טראמפ פרסם היום הודעה בה הודיע כי ארה"ב שולטת במצר הורמוז לחלוטין ושיגר עקיצה חריגה לאיראנים.
"איראן היא כולה דיבורים - כבר לא הבריון של המזרח התיכון"
הנשיא הצהיר כי איראן "גמורה" וסיים את הצהרתו במילים "השבח לאללה". הנשיא כתב: "לארה"ב יש שליטה מוחלטת על מצר הורמוז. אני חושב שנשמור עליה! הסגר הימי שלנו נקרא, על ידי כולם, "חומת פלדה", ואין שום דבר שאיראן יכולה לעשות בנידון. אין להם חיל ים, אין להם חיל אוויר, החיילים שנותרו להם אינם מקבלים שכר, משמרות המהפכה מושמדים ובורחים, ו"המנהיגות" שלהם מוטלת בספק, במקרה הטוב! אין להם כסף - המדינה שלהם "גמורה". כל מה שיש להם זה פייק ניוז ואינפלציה של 300%, וזה רק הולך ומחמיר! איראן היא כולה דיבורים ולא מעשים, כבר לא הבריון של המזרח התיכון. השבח לאללה".
ההצהרה של טראמפ מגיע לאחר שבימים האחרונים אמר שהוא "מוריד הילוך" מהנושא האיראני, אך רמז שעם סיום 60 הימים של המו"מ שנקבעו במזכר ההבנות - כל האופציות על השולחן. לפי דיווח ב"אל-ערביה", פקיסטן פועלת מאחורי הקלעים כדי להאריך את הפסקת האש בין ארה"ב לאיראן בעוד 60 יום.