יוכלו לשוחח עם נתניהו: הדרך המפתיעה של הליכוד לשכנע בוחרים להצביע

מתכוננים לבחירות: בליכוד מנהלים משא ומתן עם חברת AI, על פיתוח תוכנה שתתקשר למצביעים פוטנציליים ותדמה את קולו של ראש הממשלה

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/06/26 16:44 כט בסיון התשפו | עודכן בתאריך 14/06/26 16:46

יוכלו לשוחח עם נתניהו: הדרך המפתיעה של הליכוד לשכנע בוחרים להצביע
ראש הממשלה נתניהו, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

בליכוד מנהלים מגעים מתקדמים עם חברת בינה מלאכותית, במטרה להפעיל מערכת שתתקשר לבוחרים פוטנציאליים ותנסה לשכנע אותם לצאת להצביע בבחירות ולתמוך בליכוד. לפי התכנון, המתקשרים ישמעו קול המדמה את ראש הממשלה בנימין נתניהו, ויוכלו גם לנהל שיחה דו-כיוונית עם המערכת, כך על פי פרסום של האתר "היום".

"נקבל את נתניהו ברובוט"

המהלך כבר מעורר ביקורת פנימית בתוך המפלגה. גורמים בליכוד מגדירים אותו כצעד בעייתי ואף שגוי אסטרטגית, וטוענים כי הציבור יתקשה להתחבר לפנייה ממוחשבת גם אם היא תישמע כאילו מגיעה מנתניהו. בתוך המפלגה מתארים זאת כהתרחקות מהקשר הישיר עם הציבור שהיה בעבר: "אנשים לא יתחברו לבוט שמתקשר אליהם. גם אם זה נתניהו. פעם היינו פוגשים את נתניהו בשוק. היום נקבל אותו ברובוט".

מבחינה משפטית, גורמים המעורים בנושא מציינים כי אין מניעה עקרונית להשתמש במערכת כזו, כל עוד ברור למקבל השיחה שמדובר בבוט ולא בראש הממשלה עצמו. עם זאת, הם מדגישים כי שימוש שעלול להטעות לגבי זהות הדובר עשוי להיחשב בעייתי מבחינה חוקית.

במקביל, סקר מנדטים שפורסם לאחרונה על ידי "היום" מציג את הליכוד כמפלגה המובילה עם 24 מנדטים, כאשר גדי איזנקוט מגיע ל-20 מנדטים ומפלגת "ביחד" של בנט ולפיד יורדת ל-19 מנדטים. בסקר גם נמצא כי 55 אחוז ממצביעי הקואליציה סבורים שמצבה של ישראל השתפר, לעומת 35 אחוז שחושבים שנחלשה, ובנוגע לחוק יסוד לימוד תורה שנדון לאחרונה, 48 אחוז מתומכי הקואליציה תומכים בו מול 28 אחוז מתנגדים, בעוד שבקרב מצביעי האופוזיציה 81 אחוז מתנגדים לו.