צה"ל בהודעה דחופה לתושבי דרום לבנון: "אין להתקרב לאזור"

חדשות כיפה חדשות כיפה 26/04/26 10:57 ט באייר התשפו | עודכן בתאריך 26/04/26 13:05

צה"ל בהודעה דחופה לתושבי דרום לבנון: "אין להתקרב לאזור"
פיצוץ בדרום לבנון,, צילום: Ayal Margolin,copyright (c) Flash90 2026

דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי, פרסם לפני דקות אחדות (א') אזהרה דחופה לתושבי דרום לבנון, שם כתב: "חוזרים ואומרים כי בזמן הסכם הפסקת האש, צה"ל ממשיך להיות ערוך בעמדותיו בדרום לבנון למול פעילות הטרור המתמשכת של ארגון חיזבאללה". בהודעה, נמסר כי על התושבים לנוע מדרום למספר כפרים, וכן אין להתקרב לאזור נהר הליטאני, ואדי צלחאני ואלסלוקי.

מאוחר יותר, פרסם אדרעי אזהרת פינוי לתושבי מספר כפרים בדרום לבנון, בהם מיפדון, שוכין, יוחמור, ארנון, זוטר אל-גרביה ותבנית. בהודעה שפורסמה נמסר כי בשל הפרת הסכם הפסקת האש מצד חיזבאללה, צה"ל נדרש לפעול וכי על התושבים לעזוב את בתיהם באופן מיידי ולהתרחק לפחות קילומטר אחד מהאזור המסומן. עוד נכתב כי "כל מי שנמצא בקרבת פעילי חיזבאללה, מתקנים או נשק מסכן את חייו".

"החל מעתה ובמהלך השעות הקרובות"

במקביל, תושבי קו העימות בצפון קיבלו הודעה על המשך התקיפות בלבנון: "החל מעתה ובמהלך השעות הקרובות רצף של תקיפות ארטילריה וקרב בגזרת לבנון. הדי פיצוצים וירי ישמעו בכלל מרחב קו העימות ואף בצפון הגולן. - בשלב זה אין שינוי בהנחיות למרחב האזרחי לרבות מערכת החינוך ופיזור בתיה"ס" נכתב.

באותו זמן, בלבנון דיווחו מספר גורמים על תקיפות ארטילריות במספר כפרים בדרום המדינה. בנוסף, נמסר על תקיפה גם בכפר זוטר א-שרקיה שבדרום לבנון.