טראמפ ביטל את נסיעת המשלחת: "האיראנים לא יודעים מי שולט אצלם"

טראמפ ביטל את נסיעת שליחיו לשיחות עם איראן, בטענה לפיצול בצמרת בטהרן וחוסר טעם בהמשך המגעים. במקביל, בצפון נמשכות הפרות מצד חיזבאללה עם שיגורי כטב"מים ורקטות לעבר יישובי קו העימות. צה"ל מגיב בתקיפות ומדווח על חיסול מחבלים בדרום לבנון

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/04/26 20:10 ח באייר התשפו | עודכן בתאריך 25/04/26 20:13

טראמפ ביטל את נסיעת המשלחת: "האיראנים לא יודעים מי שולט אצלם"
הסכם או תקיפה?, צילום: rikinik,Shutterstock

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע היום (שבת) כי נסיעת שליחיו, ויטקוף וקושנר, לפקיסטן -שנועדה להשתתפות בסבב נוסף של שיחות עם האיראנים - בוטלה. זאת, בנימוק כי ההנהגה בטהרן מפוצלת ואין טעם לבזבז זמן.

"ישנם מאבקים פנימיים אדירים ובלבול בתוך 'המנהיגות' שלהם"

הנשיא כתב: "ביטלתי הרגע את נסיעת הנציגים שלי לאיסלאמבאד, פקיסטן, לפגישה עם האיראנים. יותר מדי זמן מבוזבז בנסיעות, יותר מדי עבודה! מלבד זאת, ישנם מאבקים פנימיים אדירים ובלבול בתוך 'המנהיגות' שלהם. אף אחד לא יודע מי האחראי, כולל אותם. בנוסף, כל הקלפים אצלנו, אין להם כלום! אם הם רוצים לדבר, כל מה שהם צריכים לעשות זה להתקשר".

במקביל, בצל ההודעה על הארכת הפסקת האש בצפון - חיזבאללה ממשיך להפר אותה ושיגר במהלך השבת חמישה כטב"מים ורקטות לעבר יישובי קו העימות. במקביל, צה"ל המשיך לתקוף יעדי הארגון. בנוסף, כוחות אוגדה 36 תקפו וחיסלו מחבלים שנסעו על טנדר חמוש באמצעי לחימה. כמו כן, כוחות צוות הקרב של חטיבת גולני והיחידה הרב-ממדית חיסלו שני מחבלים נוספים במרחב הליטני.