הדירוג קרס: לינץ' דיגיטלי נגד העסק שאירח את נתניהו

הסרטון שפרסם נתניהו כדי להפריך שמועות על מותו או החלפתו ב-AI הצית גל חדש של קונספירציות ברשת. בעקבות חשיפת בית הקפה שבו צולם הביקור, המקום ספג מתקפה אנטישמית ודירוגו ברשתות צנח

חדשות כיפה חדשות כיפה 16/03/26 14:37 כז באדר התשפו

הדירוג קרס: לינץ' דיגיטלי נגד העסק שאירח את נתניהו
נתניהו, צילום: מארק ישראל סלם/פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם אתמול (א') סרטון שנועד להתמודד עם שמועות שהתפשטו ברשתות החברתיות, שלפיהן הוא מת או הוחלף בדמות שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית. למרות שהסרטון נועד להפריך את הטענות, ברשת החלו גולשים לנתח אותו בקפדנות, פריים אחר פריים, בניסיון למצוא בו הוכחות לקונספירציה.

האנטי-ישראלים חוגגים

אחת הטענות המרכזיות שעלו עסקה בתנועה של ידו של נתניהו בתוך המעיל. לפי אותם גולשים, במעבר בין פריימים נראה כי כיס המעיל זז באופן לא טבעי. לטענתם מדובר ב"הוכחה" לכך שהסרטון נוצר באמצעות AI, בעוד אחרים הסבירו כי ייתכן שמדובר פשוט באיכות צילום נמוכה שיצרה תחושה של קפיצה בתמונה.

טענה נוספת שהופצה ברשתות נגעה למסך הקופה בבית הקפה שבו צולם הסרטון. לפי אותם גולשים, העובדה שלא הופיע מחיר על הצג מעידה כי נתניהו כלל לא רכש קפה במקום. עם זאת, לפי דיווחים, ראש הממשלה אינו נוהג להסתובב עם ארנק, ולכן הפרשנות הזו לא שכנעה רבים.

מתקפה ברשתות על בית הקפה

בעקבות הדיון הסוער פרסם בית הקפה שבו צולם הסרטון תמונות מאחורי הקלעים של הביקור. התמונות נועדו להבהיר כי האירוע התרחש בפועל, אך הן גם חשפו את זהות המקום והובילו לגל תגובות עוין ברשת. עמוד האינסטגרם של בית הקפה סטף התמלא בתגובות אנטישמיות, הדירוג שלו בגוגל צנח לזמן מה עד 2.2, והופיעו ביקורות של כוכב אחד עם תגובות כגון: "היה חזיר בתוך הבית קפה".

בתגובה לפרסומים העלה בית הקפה הודעה ברשתות החברתיות וכתב: "הבייקרי הקסום שלנו שאחד מבעליו הוא מילואימניק, שברגע זה נמצא בפעילות עם היחידה שלו, הוא מקום מכיל ומכבד כל אדם באשר הוא ללא קשר לדעותיו הפוליטיות. כך נהגנו מיום הפתיחה וככה ננהג תמיד. ראש הממשלה הגיע אלינו לסטף וקיבלנו אותו באהבה ובהתרגשות. לא ניתן לתגובות שנאה ואנטישמיות לפגוע בנו, להפך - נמשיך להיות מקום שדוגל במצויינות קולינרית ומשמחת מאות אנשים באופן יומיומי תוך הקפדה על ערכים בסיסיים של כבוד האדם".