לאחר הגעת נושאת המטוסים "לינקולן" למזרח התיכון, כשהיא מלווה בספינות מלחמה, ארצות הברית מתקרבת להשלמת היערכות צבאית למתקפה אפשרית נגד איראן. בהמשך להיערכות, פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית הודיע היום (ג') על יציאה לתרגיל כשירות מבצעית שאמור להימשך מספר ימים.
ארה"ב ואיראן נערכות, טראמפ טוען שטהרן מוכנה להסכם
במקביל, גם איראן ממשיכה לאיים, ובאתר Press TV נחשף תיעוד של נושאת כטב"מים, שלצידה נכתב כי "רחפנים מוצבים עליה ומוכנים להגיב לכל מתקפה". בנוסף, דיווחים איראניים מספרים על ניסויי טילים שהמשטר מבצע בכמה ערים. בד ובד, לאחר תחילת התרגיל - סגן מפקד חיל הים של משמרות המהפכה שיגר איום וטען כי "יש לנו שליטה מלא בשמיים ובמים של מצרי הורמוז". עוד הוסיף: "איראן אינה מחפשת מלחמה, אך היא מוכנה לחלוטין. אם תפרוץ מלחמה, היא לא תיסוג אפילו מילימטר".
בנוסף, בימים האחרונים נערכו שורה של פגישות אינטנסיביות בין גורמים מרכזיים בציר ההתנגדות, תחת פיקוח ישיר של בכירי כוח קודס במשמרות המהפכה, כך דווח באתר ארם ניוז. במסגרת המגעים נעשה ניסיון לגבש קו משותף ותוכנית פעולה לתרחיש שלאחר תקיפה אפשרית אמריקנית. במקביל העריכו גורמי ביטחון בלבנון, בשיחה עם כלי תקשורת מאיחוד האמירויות, כי גם אם וושינגטון תפעל באיראן חיזבאללה לא ימהר להתערב, אלא אם יתברר שמטרת המהלך היא הפלת המשטר בטהרן.
במקביל להיערכות, נשיא ארצות הברית טראמפ ממשיך להשמיע אמירות שאינן עולות בקנה אחד עם ההכנה הצבאית האמריקנית באזור. בריאיון ל"פוקס ניוז" אמר טראמפ כי איראן מוכנה להסכם. זאת בהמשך לאמירתו מהוועידה בדאבוס בסוף השבוע האחרון, שלפיה איראן רוצה לדבר, והם ידברו איתם. בד בבד אמר טראמפ כי "יש לנו צי ענק באזור הים התיכון, אני מקווה שלא נצטרך להשתמש בו".
בנוסף לארצות הברית, איראן וישראל, גם מדינות האזור נערכות לעימות אפשרי. גורמים בטורקיה מעריכים כי שינוי משטר באיראן עלול להצית גל הגירה, ולכן נבחנות תוכניות חירום הכוללות הקמת אזור חיץ שימנע מעבר לשטח טורקי. במקביל דווח כי אנקרה כבר חיזקה משמעותית את גבולה עם איראן.