יוסי דגן על אירוע האלימות: "דורשים אכיפה ואפס סובלנות, בזים למסיתים"

ראש מועצת שומרון יוסי דגן מגיב בחריפות להצתת הרכבים באזור בית ליד: "דורשים ממערכת הביטחון והאכיפה למצות את הדין עם הקומץ האלים הזה. עם ישראל בז לפוליטיקאים שמנסים לספסר באירוע"

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/01/26 19:41 יט בטבת התשפו

יוסי דגן על אירוע האלימות: "דורשים אכיפה ואפס סובלנות, בזים למסיתים"
יוסי דגן | , צילום: Yonatan Sindel,Flash90

בעקבות הדיווחים על הצתת כלי רכב ופציעתם של שני פלסטינים באורח בינוני, ראש מועצת שומרון יוסי דגן הגיב בחריפות לאירוע האלימות: "אין שום הצדקה לאלימות מכל סוג שהוא. כולם יודעים שמדובר בקומץ אלים ושולי שאינו מייצג את ההתיישבות ואינו מייצג את ערכיה".

דורשים ממשטרת ישראל, מצה"ל ומכוחות הביטחון לפעול בנחישות

דגן הוסיף ותקף את קומץ הפורעים אשר גורמים נזק להתיישבות לדבריו וכתב: "אנו מצפים ודורשים ממשטרת ישראל, מצה"ל ומכוחות הביטחון לפעול בנחישות ולמצות עם הקומץ הקבוע של האלימים הללו את הדין. אין גמגום ואין 'אבל'. אלימות היא אלימות וצריך לגדוע אותה".

לצד זאת, דגן תקף גם אנשי הציבור אשר ניצלו לדבריו את המאורע כדי לתקוף את כלל ההתיישבות. "עם ישראל דוחה בבוז את הניסיונות הציניים להכליל ולהסית נגד ציבור של למעלה מחצי מיליון מתיישבים, הציבור הכי שומר חוק, והכי תורם לצה"ל ולביטחון המדינה. ההתיישבות עומדת לצד צה"ל ומערכת הביטחון. צה"ל וההתיישבות חד הם".