מוקפים בכפרים פלסטינים: המשפחה שעברה להתגורר לבדה במאחז החדש

במקביל להחלטה לפנות 11 נקודות ביו"ש, גרעין ראשוני הקים בחודש האחרון מאחז בבית ענות - סמוך לצומת העוקפים שבין גוש עציון וחברון. עתה משפחה ראשונה עברה להתגורר בגבעה | צפו

חדשות כיפה חדשות כיפה 09/12/25 14:50 יט בכסלו התשפו

מוקפים בכפרים פלסטינים: המשפחה שעברה להתגורר לבדה במאחז החדש
המאחז החד בבית ענות, סמוך לחלחול, צילום: ללא

בתקופה האחרונה המתח ביהודה ושומרון עולה תמידית, זאת כשברקע צצות להן יותר ויותר נקודות התיישבות וחוות צאן שמשתלטות על שטחים רבים. בשבוע דווח כי ברקע העימותים הרבים בהם היו מעורבים גם נערים מן הגבעות, הוחלט לפנות 14 נקודות חדשות מהתקופה האחרונה, דיווח שהוכחש בסביבתו של נתניהו. אחת הנקודות החדשות מהתקופה האחרונה, הגבעה בבית ענות, אוכלסה עד כה בידי מספר צעירים שהכינו את הקרקע בלב שטח רצוף כפרים פלסטינים, עתה משפחה ראשונה עלתה לקרקע.

כאמור, עד כה החזיק את המקום גרעין של בחורים שרעה צאן בנקודה הסמוכה לצומת העוקפים שסמוכה לחלחול וחברון, אך עתה הגיעה לנקודה משפחה ראשונה, משפחת פופר שעברה מקרית ארבע לנקודה החדשה. בגבעה טוענים כי משפחות נוספות עתידות להצטרף בקרוב.

הרב שוורץ בגבעה

הרב שוורץ בגבעה צילום: ללא

קובעים עובדות בשטח

"קבענו היום מזוזה בבית חדש, בישוב חדש - בית ענות, שיהיה לעיר ואם בישראל", אמר הרב שוורץ, רבה של קרית ארבע, כשקבע את המזוזה בפתח הבית. "ציינו הלילה בהתרגשות אבן דרך משמעותית נוספת בהקמת הישוב כאן, עם הצטרפותה של המשפחה הראשונה במקום", אמר ידידיה אמסלי, ממקימי הגבעה. הגבעה נקראת על שמו של הישוב היהודי הקדום בנחלת יהודה "בית ענות" ששכן במקום.