הנער שהופעל על ידי ראש המוסד הבא תוקף: "הוא השתמש בי והרס את חיי"

לאחר שהופעל על ידו כשהיה נער והופקר לגורלו כשנעצר על ידי השב"כ, אורי אלמקייס יוצא נגד מינויו של רומן גופמן לראש המוסד ומגדיר אותו "סכנה לביטחון המדינה". אלמקייס טוען כי "אם הוא הפקיר אותי, מי ימנע ממנו להפקיר אנשי מוסד במידה ויסתבכו חלילה במבצעים שונים?"

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/12/25 17:21 יד בכסלו התשפו

הנער שהופעל על ידי ראש המוסד הבא תוקף: "הוא השתמש בי והרס את חיי"
אלוף רומן גופמן |, צילום: Chaim Goldberg,Flash90

אורי אלמקייס, שהופעל כשהיה נער על ידי פקודו של אלוף רומן גופמן למבצעי איסוף מודיעין והפעלת סוכנים במדינות אויב - והוחזק במעצר במשך שנה וחצי לאחר שגופמן ופקודיו התנערו מאלמקייס, תקף היום (ה') את מינויו הצפוי של האלוף לראש המוסד הבא. אלמקייס טוען כי "מינויו של רומן גופמן הוא דבר שבל יעבור - הוא סכנה ממשית לביטחון מדינת ישראל".

"רומן גופמן הפקיר אותי לאחר שיזם מבצע בו השתמשו בי תוך כדי סיכון חיי"

אלמקייס הוסיף: "רומן גופמן הפקיר אותי לאחר שיזם מבצע בו השתמשו בי, תוך כדי סיכון חיי, ולאחר מכן הכחיש כל קשר, התנער מאחריות והפקיר אותי - בעקבות ההפקרה שלו נכלאתי במעצר שווא, הייתי בתא שבי - עברתי עינויים פיזיים ומנטליים שונים, חקירות אינטנסיביות במשך של יותר משנה וחצי כל זאת כשאני ילד בן 17 שלא עשה רע ורק פעל לטובת בטחון המדינה וחייו נהרסו ביום אחד".

בהמשך, אלמקייס טען כי אם גופמן הפקיר אותו, אין אדם שימנע ממנו להפקיר את אנשי המוסד: "לאחר שהשתמש בי והרס את חיי לרומן גופמן לא הייתה כל בעיה להתנער ממני על אף הידיעה שאלו הדברים שחוויתי - לאדם כזה אסור לשמש כראש המוסד בשום פנים ואופן! אם הוא הפקיר אותי, מי ימנע ממנו להפקיר אנשי מוסד במידה ויסתבכו חלילה במבצעים שונים?".

אלמקייס הופקר לגורלו כשנעצר על ידי השב"כ

נזכיר כי אלמקייס גויס כקטין בן 17 בידי קצין הכפוף לאלוף משנה גופמן, אז מפקד אוגדה 210, וקיבל ממנו חומר מודיעיני לכאורה לצורך הפצתו בערוץ טלגרם שפתח. בנוסף, נדרש ליצור קשר עם גורמים עוינים כחלק מהמשימה שיוחסה לו. במאי 2022 נעצר ונחקר על ידי השב"כ, הוחזק בבידוד כחודשים ובהמשך הועמד לדין בעבירת ריגול - אלמקייס טען בחקירותיו כי הופעל על ידי גורמים בכירים בצבא, אולם גופמן הכחיש קשר למקרה. רק לאחר מאבק משפטי ממושך הצליח צוות ההגנה להוכיח כי פעל בשליחות הצבא - האישום בוטל והקצינים המעורבים הסתפקו רק בנזיפה.