ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע מוקדם יותר היום (ה') כי בחר במזכירו הצבאי, אלוף רומן גופמן, לתפקיד ראש המוסד הבא: "האלוף גופמן יחליף את ראש המוסד דוד ברנע שיסיים את כהונתו לאחר 5 שנים בחודש יוני 2026" נמסר בהודעה שיצאה מטעם משרד ראש הממשלה.
הפרשן הצבאי נדהם: הסיבה שגופמן הלך לעלי
הפרשן הצבאי יוסי יהושע חשף סיפור מרגש במיוחד שסיפר לו גופמן, כיצד הגיע למכינה בעלי: "שהתחלתי להתקדם לתפקידי פיקוד, התחלתי להרגיש שבנושא הציוני, הישראלי, אין לי עומק. שיש הרבה דברים שהחיילים יכולים לשאול אותי ואני לא יודע להסביר. הרגשתי שאין לי בסיס".
גופמן סיפר ליהושע כי רגע השיא מבחינתו היה שבמהלך קורס הקצינים בבה"ד 1 הבין שהוא לא יודע את ההמנון של ישראל. "זה טלטל אותי. אני עומד להפוך לקצין בצה"ל ויש לי פערים כאלה גדולים. זה היה הוואקום שסחבתי מאז העלייה".
גופמן סיפר כי החליט לנצל את הזמן ללכת למכינה הקדם צבאית בעלי: "באתי לשם, והם קיבלו אותי כמו שאני. בלי כיפה. בניתי לי שם תוכנית לימודים, ויום בשבוע הגעתי לשם ללמוד. ציונות, ישראליות, היסטוריה. מסביר, קודם כול לעצמי, מי אני ומה אני. רק אז הרגשתי פתאום שאני עם שתי רגליים על הקרקע, אבל ראשי בשמיים".