לשכת ראש הממשלה הודיעה הבוקר (ד') כי בנימין נתניהו הנחה את מ"מ ראש המל"ל לשלוח נציג מטעמו למפגש עם גורמי ממשל בלבנון. בהודעה הקצרה נמסר כי מטרת המהלך היא "ניסיון ראשון לייצר בסיס למערכת יחסים ושיתוף פעולה כלכלי בין ישראל ולבנון".
מלשכתו של נתניהו נמסר הערב כי "הפגישה התקיימה ברוח טובה, וסוכם כי יוגבשו רעיונות לקידום שיתוף פעולה כלכלי אפשרי בין ישראל ולבנון. ישראל הבהירה כי פירוק החיזבאללה מנשקו מחויב ללא כל קשר לקידום שיתוף הפעולה בנושא הכלכלי".
חיזבאללה ממשיך להתעצם
ההנחיה מגיעה בעיצומה של תקופה מתוחה במיוחד בין שתי המדינות, על רקע טענות ישראל כי לבנון וצבאה אינם פועלים דיים מול התחזקותו של חיזבאללה. המפגש המתוכנן מתקיים כשהאזור כולו מצוי ברגישות גבוהה לנוכח ההתפתחויות הביטחוניות האחרונות.
בשבועות האחרונים גוברים בכלי תקשורת בבעולם הערבי הדיווחים על היערכות של ישראל למבצע רחב היקף נגד תשתיות הטרור של חיזבאללה בלבנון. לצד זאת, מציינים אותם פרסומים כי בישראל מתנהל דיון מדיני וביטחוני מעמיק בשאלה כיצד לבלום את הארגון, שלמרות הנזק המשמעותי שנגרם לו, מצליח לשקם את כוחו בקצב מהיר ומפתיע.
ארגון הטרור בהובלת המזכ"ל החדש שייח' נעים קאסם, פעל באופן נחוש לשיקום מנגנוניו: מערכי הרקטות והטילים הורחבו, מערכות הרחפנים והאמצעים הבלתי מאוישים התחזקו, ומפקדות, חמ"לים ותשתיות תת־קרקע הוקמו מחדש. לצד זאת התעצמו מאמצי גיוס כוח האדם, ההכשרות והאימונים. בישראל הופתעו מהמהירות שבה הארגון התאושש, במיוחד לאור העובדה שבתקופת הפסקת האש נהרגו למעלה מ־350 מפעילים ומפקדים של חיזבאללה.