לפיד לא ראה את זה מגיע: מקורבו הודיע כי הוא עוזב את המפלגה

מקורבו של ראש הממשלה לשעבר, גיל סגל, הודיע כי הוא עוזב את המפלגה, זאת על רקע הפרסומים שהוא צפוי לקבל תפקיד במוסדות הלאומיים והדיווחים על סכסון בין השניים

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/11/25 11:36 ג בכסלו התשפו

לפיד לא ראה את זה מגיע: מקורבו הודיע כי הוא עוזב את המפלגה
לפיד, מכה נוספת, צילום: Avshalom Sassoni,Flash90

גיל סגל, שהיה שותף להקמת מערך השטח, שימש כמנכ"ל המפלגה ובהמשך כמנכ"ל הכנסת הודיע ליו"ר המפלגה יאיר לפיד כי הוא יסיים את דרכו במפלגה, כך על פי פרסום של וואלה. ההודעה הזו לאחר שגדי מאירי, מאנשי השטח הראשונים של יש עתיד, הודיע גם הוא על עזיבה בשבוע שעבר. עזיבתו של סגל מסמלת טלטלה נוספת במפלגה, שבשבועות האחרונים מתמודדת עם מתחים פנימיים וגיבוש מחדש של שדרת ההנהגה.

העימות בין לפיד לסגל - והניסיון להסביר

העימות בין לפיד לסגל החריף לאחר שהופצו פרסומים על כך שסגל עשוי לקבל תפקיד במוסדות הלאומיים, זאת למרות הכרזתו של לפיד כי מפלגתו פורשת מהם בעקבות סערת יאיר נתניהו. לפיד מסר על כך כי "אם תפקיד זה יועבר לגיל סגל הרי שמבחינתנו הוא עזב את המפלגה ויש פה יותר מצל של שחיתות שצריך להיחקר".

במהלך הימים האחרונים ניסה לפיד למנוע את פרישתו של סגל, ואף נפגש איתו בניסיון ליישר את ההדורים. בישיבת הסיעה השבועית, ולפני שהחל סוף השבוע, כתב לפעילים: "אני שלם לגמרי עם היציאה של יש עתיד מהמוסדות הציוניים, זה צעד ערכי ראוי. אין לנו מה לחפש שם. אני ממש לא שלם עם נוסח ההודעה שהוצאנו כשפורסמה הידיעה (השקרית) על מועמדות גיל סגל ליושב ראש קק"ל. היא הייתה מנוסחת איום ונורא ואפשר היה להבין ממנה שגיל עלול להיות חלק מ"דיל" מושחת".

לפיד המשיך בדבריו והדגיש את יחסיו האישיים עם סגל: "אין דבר רחוק יותר מן האמת", אמר. "גיל הוא חבר שלי שלושים שנה והוא איש טוב וישר שאני סומך עליו לגמרי. אני יודע שעכשיו יהיו כאלה שינסו להבין מה מסתתר מאחורי ההתנצלות הזו, אבל לא מסתתר מאחוריה כלום, הוא אפילו לא ביקש ממני להתנצל. בחירת מילים גרועה גרמה לזה שסתם פגענו בחבר שלנו, ובאיש שהוא חלק מהמשפחה היש-עתידניקית. איזה באסה. סליחה גיל". ממשרדו של סגל לא נמסרה תגובה.

השבוע האחרון לא היה רק בסימן של מכות עבור מפלגתו של לפיד. אלוף (במיל') נעם תיבון שלחם בעוטף עזה ב-7 באוקטובר הודיע כי הוא חובר למפלגה לקראת הבחירות שיתקיימו בשנת 2026. לפיד כתב ברשתות החברתיות: "אני שמח להודיע על הצטרפותו של כוח חדש ליש עתיד: גיבור ישראל, אלוף (במיל') נעם תיבון, ממובילי המאבק נגד חוק ההשתמטות ולהקמת ועדת חקירה ממלכתית".