במסגרת היערכות משטרת ישראל לקראת "עצרת המיליון" הצפויה להתקיים מחר בכניסה לעיר ירושלים ומבואותיה, מועצה אזורית מטה יהודה הודיעה כי מחר לא יתקיימו לימודים בכל מוסדות החינוך של המועצה ומחוץ למועצה. במועצה ההסבירו כי ההחלטה מגיע בשל ההבנה כי מערך ההסעות לא יוכל להבטיח פיזור תלמידים בצורה בטוחה ובזמני הגעה סבירים וקושי בהגעת צוותים מאזור ההר וירושלים ליום הלימודים.
עוד הודיעו במועצה האזורית כי במסגרת ההיערכות מערך ההסעות לא יופעל מחר וכך גם פעילויות הרווחה ומרכז יום לקשיש, פעילויות החוגים והחינוך הבלתי פורמאלי. עם זאת שירותי המועצה יופעלו במתכונת חלקית.
החסימות המתוכננות מחר
מוקדם יותר הודיעה המשטרה כי החל מהשעה 12:00 לערך, ועד לסיום העצרת, ייחסם כביש מספר 1 לתנועת כלי רכב פרטיים בשני הכיוונים, מאזור מחלף לטרון ועד צומת גבעת שאול. הכניסה לירושלים דרך כביש מספר 1, תותר רק לאוטובוסים מאורגנים מראש אשר יוכוונו השוטרים לאזורי הורדת נוסעים, דרך צומת גבעת שאול.
יוחרגו מהחסימות תושבי היישובים בואכה ירושלים (שורש, בית מאיר, נווה אילן, מבשרת ציון, הר אדר, אבו גוש, עין רפא ועין נקובא) ועובדים ביישובים אלו, אשר יורשו לעבור בחסימות המשטרתיות- רק בהצגת תעודת זהות / תעודת עובד המעידה על כך. במשטרה הבהירו כי כביש מספר 443 יישאר פתוח לתנועת כלי רכב פרטיים וציבוריים. הכניסה / היציאה מהעיר תתאפשר דרכו. תנועת התחבורה הציבורית לכיוון היציאה מהעיר, תתבצע אך ורק דרך מסוף הארזים. מומלץ להתעדכן באמצעות יישומי חברות ההיסעים.
החסימות המתוכננות
- רחוב גבעת שאול יחסם לתנועת כלי רכב ב-2 הכיוונים.
- רחוב יפו ייחסם מרחוב הטורים ועד רחוב ירמיהו בשני הכיוונים.
- מחלף גבעת שאול-רמות ייחסם לכל הכיוונים.
- רחוב בן צבי / הרב שמואל ברוך ייחסם לכיוון הכניסה לעיר.
- שד' שז"ר ייחסם לכיוון מחלף גבעת שאול.
- שד' הרצל ייחסם מצומת רבין לכיוון גשר המיתרים.
- צומת מלכי ישראל - שרי ישראל ייחסם לכיוון כיכר נורדאו ורחוב ירמיהו.