ההתנכלות של בן גביר: עיתונאית זומנה ללהב 433 ללא סיבה, בניסיון להפליל את הכתב הסרוג

המשטרה זימנה עיתונאית לעדות ביחידת להב 433 בניסיון להפליל את העיתונאי עמיאל ירחי על הקלטה שחשף באתר "כיפה". בכיר במשטרה אישר: "לחצנו על עיתונאית להפליל עיתונאי, ובדקנו גם במצלמות האבטחה"

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/09/25 23:08 כא באלול התשפה

ההתנכלות של בן גביר: עיתונאית זומנה ללהב 433 ללא סיבה, בניסיון להפליל את הכתב הסרוג
בן גביר והמפכ"ל, צילום: Avshalom Sassoni,Flash90, Chaim Goldberg,Flash90

ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרה זימן עיתונאית לעדות בלהב 433 בניסיון להפליל את כתב i24NEWS, עמיאל ירחי על פרסום שהביך את השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר. כך נחשף ב- i24NEWS.

העיתונאית זומנה ללהב 433 ללא סיבה - בניסיון להפליל את הכתב עמיאל ירחי

לפי הדיווח, ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרה לשעבר, יגאל בן שלום, על דעת בכיר בפרקליטות, זימן עיתונאית למשרדי להב 433 ללא הסבר, וכאשר היא התייצבה בפועל בחדר חקירות, היא נדרשה להשיב מה המקור להקלטות של העיתונאי עמיאל ירחי אשר פורסמו באתר "כיפה".

בכיר במשטרה אישר: "לחצנו על עיתונאית להפליל עיתונאי, ובדקנו גם במצלמות האבטחה כדי לאתר את מקור ההדלפה". תיק החקירה נסגר לאחרונה ללא כלום.

כזכור, ירחי חשף לפני כשנתיים באתר "כיפה" כי במהלך דיון הכנה לחודש הרמדאן, בכיר במשטרה המליץ לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לא להחמיר את תנאי הכליאה של האסירים הבטחוניים ולא להרוס מבנים במזרח ירושלים. בהקלטה נשמע השר בן גביר מתעמת עם בכיר במשטרה שהעלה דרישות שונות.

ההקלטה שהובילה לניסיון ההפללה