אוקראינה

הטיסות לאומן מתבטלות, החסידים מאשימים: "אנטישמיות ישנה ורעה"

עשרות אלפי חסידי ברסלב מתכננים להגיע השנה לאומן, אך השנה יש קשיים בדרך עם ביטול טיסות על ידי מולדובה. ח"כ פרוש קורא לפעול מול השלטונות, בעוד ח"כ סוכות מוחה על הביטול ומאשים את המולדובים ב"אנטישמיות"

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/09/25 08:35 יט באלול התשפה

הטיסות לאומן מתבטלות, החסידים מאשימים: "אנטישמיות ישנה ורעה"
ציון רבי נחמן מברסלב | , צילום: Flash90

כמו בכל שנה, עשרות אלפי חסידי ברסלב מתכוונים להגיע השנה לקברו של רבי נחמן באומן באוקראינה. אולם השנה נראה כי ישנם מכשולים קשים בדרך. לאחר שקרסו המגעים בין ישראל למולדובה בנוגע להקמת טרמינל זמני שישמש את החסידים בדרכם לאומן, המדינה ביטלה שורה ארוכה של טיסות, שחלקן כבר סוכמו ושולמו מראש, והחסידים זועמים.

בקשה דחופה מראש הממשלה נתניהו

ח"כ מאיר פרוש מאגודת ישראל פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר החוץ ישראל כ"ץ בדרישה לפעול מול שלטונות מולדובה, שלטענתו "מתנכלים לאזרחים ישראלים בדרכם לאומן". במכתבו כתב פרוש כי "שמענו תלונות רבות מאזרחים שנמנע מהם מעבר בשטח מולדובה" והדגיש כי מדובר בפגיעה חמורה בחופש הדת.

https://youtube.com/watch/w9F2dQJMSPY

ח"כ צבי סוכות הגיב גם הוא לביטול הטיסות הדרמטי: "אירוע ביטול הטיסות הסדירות מישראל למולדובה הוא חוצפה ממדרגה ראשונה, מנוגד לחוק ומריח מאנטישמיות ישנה ורעה. במיוחד שבזמן הזה מולדובה מכניסה מיליונים מעבודה בשוק הישראלי. אני קורא לשר הפנים לבטל את הויזות למהגרי העבודה המולדובים עד להודעה חדשה".