לפני שנה נרצח הירש גולדברג-פולין בשבי החמאס. אחרי האזכרה לציון שנה להירצחו, אביו - ג'ון פולין - מספר בשיחה עם "חדשות כיפה" על התחושות שמלוות אותו בימים אלה. "האזכרה הייתה הזדמנות להתמקד, להתמקד באמת ולעומק, בהירש. באובדן שלנו. זה נשמע מוזר", הוא מספר. "הירש במחשבות שלי 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע".
-
עוד באותו נושאג'ון פולין זועם על נתניהו: אל תכלול את הירש בין החטופים שהחזרת
13/07/25 14:16
"החיים שלי עכשיו הם ריבוי משימות מתמיד"
האזכרה התקיימה בעמק המצלבה בירושלים, בהשתתפות בני משפחה וחברים. "החיים שלי עכשיו הם ריבוי משימות, מולטי-טאסקינג מתמיד - אני חושב על הירש תמיד, לפעמים מנסה לעשות דברים אחרים. אבל השבוע התמקדתי", אומר ג'ון.
הירש גולדברג-פולין צילום: Chaim Goldberg,Flash90
באזכרה הוא סיפר על מפגש מרגש עם אדם שבחר לשים את תמונתו של הירש כתמונת המסך שלו, "הוא אמר שכל בוקר הוא מתסכל על התמונה ושואל את עצמו מה הוא יכול לעשות היום כדי לעשות את העולם מקום טוב יותר. הירש, איזו מורשת השארת".
"בתוך כל הרעש, ובתוך כל האהבה, יש עצב. עצב אינסופי"
על הסיטואציה הפנימית בישראל אומר: "יש רעש בישראל. צריך להיות כל עוד 50 מאחינו עדיין במנהרות, כל עוד חיילינו הגיבורים בסכנה. אנחנו חיים את הכאב ואנחנו עושים כל שביכולתנו כדי שאף משפחה אחרת לא תחיה את הכאב. בבקשה, בורא העולם, אל תיתן למספרים האלה לגדול", אומר ג'ון בכאב. "יש גם אהבה בישראל, הרבה אנשים טובים עוטפים אותנו באהבה", הוא מסיים. "אחרי הכל, בתוך כל הרעש, ובתוך כל האהבה, יש עצב. עצב אינסופי. אני מתגעגע להירש".