תושבי עיר אחת ניצלו: 24 טון בשר פלסטיני לא תקני הושמדו

קופסאות שימורים שהכילו 24 טון בשר לא חוקי, הובלו על גבי 25 משטחים במשאית שעשתה דרכה ממישור אדומים לבאר שבע. נהג המשאית טוען כי "לא ידע מה הועמס על המשאית", והמקרה הועבר לחקירה. הבשר הוחרם והועבר להשמדה

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/08/25 13:57 כה באב התשפה

תושבי עיר אחת ניצלו: 24 טון בשר פלסטיני לא תקני הושמדו
המשאית ועליה 24 טון הבשר שהושמד, צילום: מג"ב

מפקחי היחידה המרכזית לחקירות ואכיפה (פיצו"ח) במשרד החקלאות, בשיתוף מג"ב ומערך רגולציה במשרד הבריאות סיכלו ניסיון הברחה במחסום א-זעיים שבאזור ירושלים של כ-24 אלף טונות של שימורי בשר בקר שעשו את דרכם ממזרח ירושלים לאזור באר שבע. המפקחים מצאו את שימורי הבשר על גבי 25 משטחים במשאית בתוך קופסאות שימורים. שימורי הבשר הובלו לשיווק בישראל בניגוד לחוק ובניגוד לצו אלוף.

הסחורה יועדה לבאר שבע

נהג המשאית, תושב כפר עקב במזרח ירושלים, טען בתשאול ראשוני כי אסף את המשאית במישור אדומים שהיא כבר עם הסחורה בתוכה, ואינו יודע היכן ובמה הועמסה. עוד עלה בתשאול, כי היעד היה אזור התעשייה בבאר שבע. הנהג זומן להמשך חקירה ובירור, שימורי הבשר הוחרמו והושמדו בהתאם להחלטת רופא וטרינר ממשלתי.

"סכנה ממשית לבריאות הצרכנים"

מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות, משה אחרק אמר לאחר התפיסה: "הכנסה של מוצרים מן החי מהאזור אל ישראל ללא אישור מעבר, לפי צו אלוף ממשרד החקלאות וביטחון המזון, עלולה להוות סכנה ממשית לבריאות הצרכנים. מפקחי משרד החקלאות פועלים באופן מתמיד כדי למנוע ניסיונות הברחת מזון".