"לא אתמודד בבחירות הבאות": עידן רול פורש מהחיים הפוליטיים

"אני מודיע היום על פרישתי מהכנסת ומהחיים הפוליטיים" הודיע חבר הכנסת עידן רול, חצי שנה לאחר שפרש ממפלגת יש עתיד והקים את סיעת הרוב הלאומי

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/08/25 10:19 טז באב התשפה | עודכן בתאריך 10/08/25 10:28

"לא אתמודד בבחירות הבאות": עידן רול פורש מהחיים הפוליטיים
עידן רול, צילום: Noam Revkin Fenton,FLASH 90

לאחר שמוקדם יותר השנה פרש עידן רול ממפלגת יש עתיד - אך בחר להישאר בכנסת בתור סיעת יחיד, הודיע הבוקר (א') הח"כ כי החליט לא להתמודד בבחירות הבאות: "אני מודיע היום על פרישתי מהכנסת ומהחיים הפוליטיים".

"השבעה באוקטובר היה עבורנו צלצול השכמה"

"לא אתמודד בבחירות הבאות ולכן מן הראוי בעיני לעזוב כבר עכשיו בתחילת הפגרה" כתב בהודעתו. "אני מתפלל שבבחירות הבאות תקום בישראל ממשלה ציונית רחבה אשר תשכיל למנף את הישגי המלחמה הרבים וחסרי התקדים, ותעצב עתיד טוב יותר עבור ילדינו במזרח תיכון חדש". בתגובה מסר יאיר לפיד: "מאחל לו בהצלחה רבה בהמשך הדרך". במקומו של רול תיכנס לכנסת עו"ד עדי עזוז, בת 39, שתכהן לראשונה כחברת כנסת.

כזכור, רול הקים את סיעת "הרוב הלאומי", במטרה לקדם התחדשות פוליטית. "השבעה באוקטובר היה עבורנו צלצול השכמה כפול" כתב בהודעת פרישתו בחודש ינואר. "הציבור הגדול והאמיץ שקם בשבעה באוקטובר להילחם על המדינה ולשקם אותה חייב לתפוס את מקומו גם בהנהגה הלאומית. אלא שכדי שזה יקרה חייבים לפתוח את המועדון הסגור של הכנסת ולוודא שמדינת ישראל לא תפספס הזדמנות היסטורית לשינוי".