אמנים מובילים בישראל - ביניהם אסף אמדורסקי, חווה אלברשטיין וגידי גוב - חתמו על עצומה תחת הכותרת "עוצרים את הזוועה בעזה", בה הביעו צער מהתנהלות ישראל ברצועת עזה. הזמר עידן עמדי שנפצע במהלך המלחמה תקף את האמנים החתומים. "מנותקים ומפיצי פייק", כתב, "בכל בית בעזה יש תעמולה אנטישמית אנטי יהודית. מתמונות של שהידים ועד סטיקרים של 'בדם ואש נגיע לירושלים'. חבורה של פריבילגים שממשיכים להדהד טיפשות, בורות ושקרים".
"לא אהבתי את העצומה"
אל עידן עמדי הצטרף באופן מפתיע יו"ר האופוזיציה, שתקף את המכתב של האמנים: "עידן מכיר את מה שקורה בעזה טוב מהם" אמר היום (ב') בראיון לגל"צ. "לא אהבתי את העצומה, היא מסבירה את מה שאומרים עלינו שונאי ישראל - בלי להסביר את הצד השני".
אושיק לוי, אחד האמנים שחתום על המכתב, התראיין גם הוא לגל"צ הבוקר, ואמר: "אני לא רב עם עידן עמדי, הוא חייל ויוצר וזו דעתו אבל ההתבטאות שלו הייתה לא עניין" אמר לאחר הסערה שהתעוררה אתמול.