נחנקה מאגוז קשיו, ומתה: אסון כבד בצפון

תינוקת כבת שנה וחצי מסכנין נחנקה מאגוז קשיו, בבית החולים נאלצו לקבוע את מותה. מנהל היחידה לאף-אוזן-ילדים מחדד: "פיצוחים מילדים עד גיל 5, או צעצועים קטנים שעלולים לגרום לסכנת חיים ולנזקים שונים"

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/08/25 14:07 יג באב התשפה

נחנקה מאגוז קשיו, ומתה: אסון כבד בצפון
ארכיון, צילום: Avi Dishi/Flash90

במרכז הרפואי לגליל נקבע מותה של תינוקת כבת שנה וחצי מסכנין, שהובאה על ידי מד"א במצב אנוש, לאחר שנחנקה מאגוז קשיו. התינוקת הגיעה תוך כדי החייאה, שנמשכה במיון ילדים, ובהמשך הועברה לאשפוז ביחידה לטיפול נמרץ ילדים, כשהיא מונשמת.

בפעילות מורכבת, שבוצעה בחדר ניתוח, ע"י ד"ר מעיין גרובר, מנהל היחידה לאף-אוזן-גרון ילדים, נשלפו פירורי מזון מקנה הנשימה שלה, ובהמשך הוחזרה לטיפול נמרץ ילדים, שם נאבקו הצוותים הרפואיים על חייה, עד שכאמור נאלצו לקבוע את מותה.

מנהל היחידה לאף-אוזן-ילדים: להרחיק פיצוחים מילדים עד גיל 5

ד"ר מעיין גרובר, מנהל היחידה לאף-אוזן-ילדים: "מקרה מצער זה מדגיש עד כמה חשוב שההורים ישמרו מכל משמר על ילדיהם הקטנים, תוך הרחקת פיצוחים מילדים עד גיל 5, או צעצועים קטנים שעלולים לגרום לסכנת חיים ולנזקים שונים".

אנו משתתפים בצער המשפחה ומחבקים אותה בשעותיה הקשות.

גל זייד,
דובר המרכז הרפואי