בהתכנסות הקבינט המדיני-ביטחוני שתיערך היום (א'), צפוי הרמטכ"ל אייל זמיר, להעביר לחברים בו מסר חד וברור באשר להמשך הפעולה בעזה: צה"ל עומד ביעדים שהוגדרו לו. על רקע ההתקדמות המבצעית, המערכת הביטחונית נערכת לשבוע טעון הכרעות קריטיות ביחס לכיוונה של המערכה ברצועה, כך על פי פרסום של חדשות 12.
יוצגו לקבינט כלל האפשרויות
לפי ההערכות, בתוך ימים ספורים ישלים צה"ל את ההגעה לגזרות הפעולה שנקבעו מראש במסגרת מבצע "מרכבות גדעון", בו הוא שולט כעת על כ-75% משטח הרצועה. בפיקוד הדרום מגבשים היערכות להזרמת תגבורות נוספות למהלך הקרקעי, כהכנה לתרחישים של העמקת החדירה הצבאית, לצד התארגנות לאופציה אחרת והיא עצירה לצורך מו"מ.
הרמטכ"ל זמיר בעזה, צילום: דובר צה"ל
במהלך הדיון הצפוי בקבינט, צה"ל יפרוש את כלל התרחישים והחלופות העומדות בפני הדרג המדיני, בין אם מדובר בכיבוש כולל של הרצועה ובין אם במהלך מדיני לעסקת שחרור חטופים. הרמטכ"ל והצוותים המבצעיים יבהירו כי מנקודה זו נדרשת הכרעה: ממשל צבאי זמני מול עסקה שתביא לשחרור החטופים.
"ניתן להשיג הפסקת אש בשבוע הקרוב"
במקביל, ישראל מגבירה את הלחצים בזירה המדינית. גורמים מדווחים כי מופעל לחץ כבד על ח'ליל אל חיה, מבכירי חמאס בחו"ל, כשהמסרים שמועברים לו הם שהוא מנותק מתמיכה בינלאומית ועלול להיוותר מבודד. בירושלים מבקשים מארצות הברית לרתום את קטאר להגברת הלחץ על חמאס, בתקווה כי זה יסייע לקדם פריצת דרך לקראת עסקה אפשרית.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס אף הוא למצב, ואמר במהלך הלילה בין שישי לשבת כי "אני חושב שניתן להשיג הפסקת אש בשבוע הקרוב". גם בקרב מקבלי ההחלטות בישראל קיימת תחושת זהירות אך גם תקווה, שהמערכה הצבאית עשויה להתחלף במהלך דיפלומטי דרמטי שיכלול שחרור חטופים.