גם בזמן התקיפות מאיראן: המשטרה עצרה צעיר בחשד לריגול

תושב תל אביב נעצר בחשד לביצוע משימות עבור גורם איראני עוין, שכללו תיעוד בתים של נבחרי ציבור ובסיסים צבאיים. הוא קיבל אלפי דולרים במטבעות וירטואליים, והחקירה נמשכת

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/06/25 15:59 כז בסיון התשפה

גם בזמן התקיפות מאיראן: המשטרה עצרה צעיר בחשד לריגול
צילום: Mohasseyn,Shutterstock

תושב תל אביב בן 27 נעצר אתמול (א') בחשד כי ביצע משימות עבור גורם איראני עוין, במסגרת פעילות משולבת של שירות הביטחון הכללי ומפלג ההונאה של מחוז תל אביב. במהלך החקירה, עלה כי החשוד היה בקשר עם גורם איראני במשך מספר חודשים, והוזמן לצלם בתים של נבחרי ציבור ובסיסים צבאיים, בנוסף לריסוס גרפיטי בשטחי ישראל.

תמורת אלפי דולרים

החקירה העלתה כי החשוד קיבל בתמורה למשימותיו אלפי דולרים במטבעות וירטואליים. בעקבות הממצאים, בלשי מפלג ההונאה פשטו על ביתו של החשוד, שם נתפסו מחשבים ואמצעי מדיה דיגיטליים ששימשו אותו ליצירת קשר עם הגורם האיראני. הבוקר הוא הובא לבית משפט השלום בתל אביב, שם הוארך מעצרו עד ה-26 ביוני.

במשטרת ישראל ובשב"כ ציינו כי מאמצים לגייס ישראלים לצורך ביצוע משימות ביטחוניות וטרור לא פוסקים. "גורמים מודיעין וטרור ממשיכים לפעול לגייס אזרחים דרך רשתות החברתיות", אמרו, והוסיפו אזהרה לציבור על קיום קשר עם גורמים זרים וביצוע משימות עבורם. לאור הפעילות הזאת, גופי הביטחון מבטיחים למצות את הדין בחומרה עם כל המעורבים בפעילויות כאלו ומעודדים את הציבור לדווח מיידית על פניות חשודות שנעשו אליהם.