נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ התייחס פעם נוספת ללחימה באיראן וסירב להשיב לשאלה האם הוא אמר לישראל להפסיק את התקיפות. טראמפ יצא במסר נוסף: "מקווה שיהיה הסכם בין ישראל לאיראן, לפעמים צריך להילחם עד הסוף. ארה"ב תמשיך להגן על ישראל".
טראמפ: "יהיה בקרוב שלום בין ישראל לאיראן"
הצהרתו של טראמפ מעידה על שינוי כיוון לאחר שהבוקר הצהיר כי הוא רואה סיכוי לשלום בין ישראל לאיראן. טראמפ כתב בחשבונו ברשת החברתית TRUTH: "איראן וישראל צריכות לעשות עסקה והן יעשו אותה. יהיה בקרוב שלום בין ישראל לאיראן". למרות הצהרתו של הנשיא נראה כי שלום בין המדינות רק ממשיך להתרחק.
אמש כתב טראמפ: "הנשיא פוטין התקשר הבוקר כדי לאחל לי יום הולדת שמח בצורה יפה, אבל חשוב מכך, לדבר על איראן, מדינה שהוא מכיר היטב. שוחחנו ארוכות. הרבה פחות זמן הוקדש לדבר על רוסיה/אוקראינה, אבל זה יהיה לשבוע הבא. הוא מבצע את חילופי האסירים המתוכננים - מספר רב של אסירים מוחלפים, באופן מיידי, משני הצדדים. השיחה נמשכה כשעה. הוא מרגיש, כמוני, שהמלחמה הזו בישראל-איראן צריכה להסתיים, וכך הסברתי, גם המלחמה שלו צריכה להסתיים".